یخ :
.یخ عبارت است از حالت جامد آب که چگالی ان ۰/۹ گرم در سانتیمتر مکعب است و
به همین جهت در مقایسه با شکل ابگون ان (با چگالی ۱ گرم در سانتیمتر مکعب) سبک
تر بوده و حالت شناور پیدا میکند. نقطه انتقال میان آب جامد و مایع در فشار،
یک اتمسفر صفر درجه سانتیگراد و همچنین با صفر درجه سلسیوس تعریف میشود. یخ
فرم جامد آب است. تقریبا حدود یک درصد سطح زمین به وسیلهٔ یخسارهای وسیعی مانند
نواحی قطب جنوب و گروئنلند پوشیده شده که ضخامت انها در بعضی از ۲۰۰۰ متر تجاوز
میکند. یخ همچنین به شکل بلورهای کوچکی مانند ذرات برف و تگرگ و شبنم یخ زده
دیده میشود. یخ با افزایش فشار دمای انجماد کاهش مییابد. در یخ مولکولهای آب
با پیوندهای هیدروژنی به همدیگر پیوستهاند.
تولید یخ به صورت صنعتی در کشورهای توسعه یافته ، در ابتدای قرن بیستم شروع شد
ولی در ایران در ابتدای دهه 50 خورشیدی صنعت تولید یخ از حالت طبیعی ( تولید یخ
در یخچال های طبیعی ) به حالت صنعتی تغییر کرد. تولید یخ صنعتی ، با استفاده از
آب چاه و پس از افزودن کلر ، به عنوان ماده ضد عفونی کننده به آب و استفاده از
حوضچه های آب نمک و کندانسورهای آمونیاکی ، انجام می شد . در دهه های اخیر و به
دلیل ازدیاد بی رویه جمعیت ، آب های سطحی و سفره های آب زیرزمینی به شدت آلوده
شد و به تبع آن ، یخ های تولیدی از این آب های آلوده ، آلوده به انواع میکروب
ها و آلاینده های شیمیایی شدند . در کشورهای توسعه یافته در نیمه های قرن بیستم
و به دلیل افزایش نیاز به یخ خوراکی و به دلیل اهمیت روزافزون
مقوله بهداشت و سلامت جامعه ، دستگاه های تولید تمام مکانیزه یخ
، برای تولید یخ لیوانی بهداشتی و بدون دخالت دست ، توسعه یافت و نسل جدیدی از
یخ تولید شد.
کلید واژه های قالب وبلاگ :
قالب وبلاگ یخی,قالب میوه,قالب یخ | قالب وبلاگ میوه های خنک | قالب وبلاگ یخی